بیوگرافی و اندیشه های مایکل بالینت/ گردآورنده: مهناز ارسلانی
در 3 دسامبر 1896 در بوداپست به دنیا آمد و در 31 دسامبر 1970 در لندن چشم از جهان فرو بست. روانکاو مجارستانی که بیشتر زندگی خود را در لندن سپری کرده بود. او یکی از پیشگامان روابط ابژه به حساب می آید. او برخلاف میل پدر که پزشک مجارستانی بود فامیل خود را به بالینت میهالی تغییر داد، همچنین مذهب خود را از یهودیت به یونیتاریزم مسیحی (یکی از جنبش های مذاهب مسیحیت که طرفداران آن معتقد بر وجود خدواوند واحدی هستند و از این نظر دیدگاه متفاوتی با تثلیث مقدس دارند) تغییر داد. او در جنگ جهانی اول به خدمت فراخوانده شد. او در سال 1918 مدرسه پزشکی خود را تمام کرد و به پیشنهاد همسر آینده اش، آلیس سکلی_ کوواکس، شروع به مطالعه مقالات فروید کرد و در درسگفتارهای ساندور فرنزی که در سال 1919شرکت می کرد.
بالینت در سال 1920 همراه با آلیس سکلی _کوواکس که ازدواج کرده بودند به برلین نقل مکان کردند، جایی که بالینت در لابراتواربیوشیمی اتو هاینریش هاربورگ کار کرد، فردی که در سال 1931 برنده جایزه نوبل در روانشناسی و پزشکی شد. در این زمان، آلیس در موزه فولک کار می کرد و بالینت بر روی دکتری بیوشیمی متمرکز بود اما در انیستیتو برلین به طور پاره وقت به مطالعه روانکاوی می پرداخت، او علاقمند به روانکاوی و مکانیسم ناهوشیار روان انسانی بود، تحت نظارت هانس ساش دانش خود را در این زمینه افزایش داد.
علاقه اش به روانکاوی او را به سوی اهمیت روابط پزشک و بیمار سوق داد.
در سال 1924 به پوداپست برگشت و نقش هدایت روانکاوی در مجارستان را عهده دار شد. در دهه 1930 به علت شرایط سیاسی حاکم بر مجارستان تدریس روانکاوی تقریبا غیرممکن شده بود او در سال 1938 به لندن مهاجرت کرد و در منچستر سکنی گزید، جاییکه در اوایل سال 1939 رییس بخش بالینی کودک در بیمارستان نورثن رویال شد و همزمان مطالعات اش را در روانشناسی ادامه داد، چند ماه بعد آلیس فوت کرد و او و پسرش تنها ماندند.
در طول مطالعات روانشناختی اش مدرک دکتری خود را در علم پزشکی گرفت و موضوع تزش مبنی بر تفاوت های فردی رفتار در اوایل کودکی بود. پژوهش او بود که بالینت را به سمت تئوری روابط ابژه سوق داد. تئوری روابط ابژه بالینت اصیل و متفاوت از تئوری روابط ابژه در انگلیس بود و فرض او بر مبنای مفاهیم مقایسه ای (مانند ملانی کلاین) یا روانشناسی ایگو در آمریکا بود. در سال 1944 با ادنا اکشات ازدواج کرد اما بعد از مدت کوتاهی در سال 1945 این ازدواج به پایان رسید و در ابتدای سال 1945 با خبر خودکشی والدینش با ترومای شخصی دیگری روبرو شد ، والدینش این عمل را برای اجتناب از قتل عام نازی انجام دادند. پدرش در راستای دستگیری اش تحقیر زیادی را متحمل شد و تا آستانه فروپاشی روانی پیش رفت.
در همان سال بالینت همراه پسرش به لندن نقل مکان کرد و تا انتهای عمرش در آنجا ماند. در بین جنگ جهانی دوم بالینت مددکار های اجتماعی را آموزش داد و از روانشناسی برای بهتر شدن کارشان بهره گرفت.
این تجربه بعد از جنگ به بالینت کمک کرد که در سیستم خدمات سلامت در انگلستان و همین طور در سازمان بهداشت جهانی که در سال 1946 پایه گذاری شد استفاده کند. عموم مردم نیازمند خدمات بهداشت همگانی رایگان بودند که بخش عمده این مسئولیت به عهده پزشکان عمومی بود که این خدمات را به مردم ارائه می دادند . آنها عهده دار خدمات بهداشتی به بیماران و خانواده های آنها در زمینه های درمانی،روانشناختی و اجتماعی بودند . مردم از پزشکان انتظار داشتند که این خدمات به طور کامل به آنها ارائه شود و پزشکان دانش کافی در زمینه تشخیص و درمان و مراقبت نیز داشته باشند که این مسئولیت بیشتر از توانایی پزشکان در آن دوره زمانی و بعد از جنگ جهانی بود.
بالینت در سال 1945 آموزش پزشکان را در این زمینه به عهده گرفت و به آنها برنامه ای خلاقانه پیشنهاد کرد.
در روانشناسی فارغ التحصیل شد و کار خود را با آموزش پزشکان شروع کرد و در سال 1947 به او اجازه داده شد تا روانکاوی را حرفه ای بیاموزد و یکی از اعضای جامعه روانکاوی انگلیس شد. او به عنوان یک روانکاو، روانشناس و پزشک معتقد بود می تواند مسائلی را که در زمینه آموزش وجود دارد برطرف کند. او معتقد بود که نباید پزشکان مجبور به آموزش ویژه باشند و روانکاو شوند و به جای آن، نگاهی متفاوت و جدید را در آن زمان ارائه داد. او نقادانه رابطه پزشک – بیمار را بررسی کرد. بالینت هدف خود را افزایش مهارت های عمومی برای پزشکان به ویژه تبحر در روانشناسی قرار داد. او در سال 1950 سمینارهای آموزشی را در کلینیک تاویستوک شروع کرد، موضوع سمینارها بر تخصص حرفه پزشکان، انتظارات و مهارت های ارتباطی آنها متمرکز بود. او گروه تحقیقاتی که شامل 14 پزشک و روانپزشک بودند با هدف بررسی دقیق رابطه پزشک و بیمار به کار انداخت.
سنگ بنای این برنامه مبتنی بر این بود که روان فرد زمانیکه مستقیما به آن پرداخته شود بهتر فهمیده می شود و موفق تریت بخش سمینارهایی که بالینت برگزار کرد آنجا بود که پزشکان مشکلاتی را که با بیماران داشتند به با دیگر همکاران مطرح می کردند و در مورد احساسات و تعارضات پیرامون آن بحث و گفتگو انجام می شد. در ابتدا رهبری گروه را بالینت به عهده داشت و روانپزشکی که در گروه بود تفسیر بیماران را انجام می داد. روش کار گروهی و فهمیدن موقعیت های عینی در طول سالها به رشد و شکوفایی خود نزدیک شد تا آنجا که بازتاب آن در مقالات دیده می شد.
فیلیپ هاپکینز، همکار و پیرو بالینت، بعدها اطلاعات ارزشمندی درباره بالینت و گروه بالینت منتشر کرد که شامل بیوگرافی و جزییاتی پیرامون زندگی بالینت بود. بالینت تا انتهای زندگی خود در کلینیک تاویستوک لندن و در بیمارستان کالج دانشگاه به آموزش پزشکان و تحلیل روابط پزشک و بیمار پرداخت. در سال 1958 آموزش دانشجویان پزشکی را آغاز کرد. در سال 1958 بالینت با انید فلورا ایکلز که 8 سال قبل او را در تاویستوک ملاقات کرده بود، ازدواج کرد. هر دو بر روی چیزی که بعد ها گروه بالینت نام گرفت کار کردند. بالینت عقیده داشت که کار پزشک چیزی جز فهمیدن محتوای رابطه پزشک و بیمار نیست و آن را بعدها “شوقی پیامبرانه” نامید.
با نگاهی به زندگی شخصی و حرفه ای بالینت دریافتیم که دستاوردهای او در زمینه های مختلفی بوده است از جمله با همسرش انید در انیستیتو ارتباطات بین فردی در تاویستوک مشغول به آموزش دادن مددکاران در ارتباط با درمان زناشویی بودند ، آنها همچنین مدل درمان پارتنر را ایجاد کردند که با دو درمانگر به موضوع بیمار پرداخته می شود. در سال 1952 انیستیتو مطالعه اختلالات روانی جنسی را ایجاد کرد.
در سال 1968 رئیس انجمن روانکاوی انگلیس شد. تفکر و نگاه بالینت در طی 4 دهه کار با گروه و آموزش پزشکان، تکامل یافت و شخصیت بدون تعصبی داشت که در روانکاوی نایاب بود. در اواخر عمر او از دیابت و گلوکاما رنج می برد که سرانجام در 31 دسامبر 1970 در لندن از دنیا رفت. همسرش انید تا انتهای عمر همراه بالینت در کار گروه باقی ماند و بعد از مرگ بالینت ،انید کارش در آموزش را ادامه داد و مقالاتی متعددی را به چاپ رساند. ایده های بالینت همچنان زنده است و توسط انجمن های بالینت در بیشتر کشورهای دنیا دنبال می شود.
* این متن توسط تیم ترجمه و تالیف مجموعه روان تحلیلی مهرسای، و با هدف تسهیل دسترسی علاقمندان به منابع مهم روان تحلیلی، ترجمه و ویراستاری شده است. لازم به ذکر است برای ترجمه و ویراستاری این متون زمان و انرژی زیادی صرف شده؛ لذا خواهشمندیم از این متون صرفا جهت مطالعه شخصی استفاده نمایید. در صورت الزام برای استفاده از مطالب، ذکر نام مترجم و ویراستار و ارجاع به وبسایت مهرسای، ضروری است.
منبع:
www.balintsrbija.org/en/michael-balin