بیون خوانی | رودی ورموت
بیون خوانی
نویسنده : رودی ورموت
مترجم: مرضیه قربانی سفیده خوان
انتشارات خزان
تعداد صفحه: 504
درباره کتاب:
بیون یکی از برجسته ترین روانکاوان عصر حاضر شناخته می شود. کسی که در نوزده سالگی، داوطلب شرکت در جنگ جهانی اول شد و بلافاصله پس از خاتمه جنگ برای تحصیل در رشته تاریخ به آکسفورد رفت و پس از تجربه کوتاهی به عنوان معلم به قصد روان کاو شدن، تحصیلات پزشکی خود را در دانشگاه کالج لندن ادامه داد و در سال 1933 در کلینیک تاویستاک شروع به کار کرد. بیون پس از حضور در جنگ جهانی دوم و خاتمه آن برای دومین بار تحت تحلیل آموزشی با ملانی کلاین قرار گرفت، کسی که تا زمان مرگ ملانی کلاین نزدیکی خود را با اوحفظ کرد. هرچند آموزش بیون و بسیاری از تمایلات کار بالینی او عمیقا در سنت ملانی کلاین ریشه داشت، با این حال، نظریه ای که از دید بیون معرفی می شود، تغییر مسیر اساسی از تمام مفهوم سازیهای است که پیش از او وجود داشته است.
این کتاب بیانگر سیرتکاملی بینشهای ژرف بیون به عملکرد روانی است و در زمینه های متفاوت به بررسی دیدگاه های او میپردازد. رودی ورموت، مدرس تحلیلی و رئیس سابق انجمن روانکاوی بلژیک در این کتاب امکان خوانش دقیق متون بیون را به ترتیب زمانی فراهم کرده بطوری که تمام مفاهیم اصلی نظریه بیون را پوشش می دهد.
کتاب همراستا با کار بیون به دو بخش یا دوره تقسیم شده، تمرکز دوره اول (1967-1979) بر دگرگونی در دانش (K) است یا به عبارت دیگر، فکر کردن به تجربه های هیجانی، اینکه چگونه تفکر از تماس با واقعیت خارجی سرچشمه می گیرد. در دوره دوم (1967-1979) دغدغه بیون دگرگونی در O است یا به عبارت دیگر، ارتباط با به وجود آمدن یک منطقه روانی حیات بخش و تمایز نیافته، در حقیقت این دگرگونی ها در یک حوزهی بی شکل، تمایز نیافته و غیر حسی رخ می دهند که بیون آن را O می نامد، حوزهای که اگرچه از قبل چندین مجموعه اشکال را در خود جای داده اما هنوز به شکل حسی تجربه نشده، مانند شکلی که در حال حاضر در تکه سنگ مرمر وجود دارد و مجسمه ساز باید آن را نشان دهد.
در مدل بیون حرکت از حوزه تمایز نیافته به تفکر کلامی است( این O است که K را مییابد) به جای غلبهی خودآگاه بر ناخودآگاه در مدل فرویدی. بیون برای ارتباط با O (که همان شدن یا دگرگونی در O است) حالت خاصی را توصیه میکند: نداشتن حافظه و آرزو و نبود درک و انسجام. بیون از این طریق اجازه می دهد تجربه های جدید از یک موقعیت ندانستن بنیادین پدیدار شوند و کمتر تحت تاثیر حواس و عقل قرار بگیرند.
اگر چه درک بسیاری از ایدههای بیون به دلیل سبک نوشتاری اغلب مبهم و پیچیده او آسان نیست اما بیون به خوانندگان خودش توصیه کرده تا وقتی به انتهای متون او نرسیدهاند همچنان به خواندن ادامه دهند، حتی اگر آن را کامل نفهمیدند. خواندن این کتاب را به علاقمندان روانکاوی و رواندرمانی پیشنهاد میکنیم.
دیدگاهتان را بنویسید