کتاب رنج و عشق | خوان دیوید نازیو
کتاب رنج و عشق
نویسنده : خوان دیوید نازیو
مترجم: محمد علی جعفری
انتشارات دنیای اقتصاد
تعداد صفحه: 184
درباره کتاب:
کتاب رنج و عشق درباره تجربه درد در روانکاوی و نقش روانکاو در مواجهه با آن است، تجربه ای که به رغم حضور ملموس و پررنگش به بی معنایی پهلو می زند و به نماد پردازی تن نمی دهد. در این کتاب نازیو تلاش کرده با تاثیر از مفاهیم روانکاوی فروید و لکان به تشریح دقیق درد به عنوان مفهومی روانکاونه بپردازد.
کتاب با روایت نویسنده از یکی از بیمارانش آغاز می شود، زن جوانی که نوزادش را چند روز پس از زایمان از دست داده و تجربه درد در او آخرین سد محافظی است که اوعلیه جنون استفاده می کند.
از نگاه نازیو درد همواره درد عشق است، تاثیری ناشی از گسست بی رحمانه پیوندی که ما را به شخص یا چیزی که دوست می داریم مربوط می کند. درد سوگواری درد جدایی نیست بلکه دردِ پیوند است، نه در غیاب بلکه درد در حضور بیش از حد. در حقیقت دلیل واقعی درد فقدان محبوب نیست، بلکه حفظ بی امان تصویر او، یا در واقع فانتزی پیچیده ما درباره اوست.
نازیو نه تنها به لحظه شکل گیری درد روانی و تمامی مراتب آن از جمله درد سوگواری، درد واکنش، درد ژوئیسانس، درد ناخودآگاه، درد به شکل ابژه رانه، درد به شکل نوعی جنسیت، درد به صورت فانتزی دگر-خودآزارانه و درد سکوت می پردازد بلکه به تشریح و توضیح درد جسمانی و نقش روان در ایجاد آن نیز پرداخته، اینکه چگونه خاطره بازنمایی درد جسمانی در اعماق ناخودآگاه حک می شود، خاطره ناخودآگاهی که مقدر شده بازگردد و بصورت آسیب روان تنی زیر و رو شود. «سوژه به درد توجیه ناپذیری مبتلا می شود که قابل تشخیص نیست و بدون آنکه بداند دردِ اکنون، خاطره فعال درد سابق است، درد می کشد.»
نازیو در آخر کتاب را با مرور گزیده هایی خواندنی از فروید و لکان درباره درد روانی و جسمانی و تفسیر آنها به پایان می رساند.
مطالعه این کتاب خواندنی را به تمام علاقمندان روان درمانی و روانکاوی پیشنهاد میکنیم.
دیدگاهتان را بنویسید